## Problem Solving

 2.4 Problem Solving
Problem 1:

Anees arranges 40 boxes of oranges. Khasya arranges another 33 boxes. Calculate the number of boxes of oranges altogether.

This problem can be solved by adding 40 to 33.

The math sentence for this problem is $$40 +33=73$$

There are 73 boxes of oranges arranged.
Problem 2:
 Sport House Score Yellow 86 Red 62 Blue ? Look at the table. The blue house score is not written. How much does the yellow house score more than the red house? To find out how much the yellow house scores more than the red house, we need to subtract the score of the yellow house with is the score of the red house.   The mathematical sentence for this question is $$86-62=24$$.   Therefore, the score of the yellow house is more than 24 than the score of the red house. The difference in scores of blue house and red house is more than 10. What is score of the blue house? The score of the blue house can be calculated by adding the value of 10 to the score of the red house.   The math sentence for this question is $$62+10=72$$.   The total score of the blue house is 72.